Eten

Vullen met verbeelding: bijzondere catering


Je organiseert een vriendendiner. Je wil dat je collega’s meer met elkaar gaan praten. Je hebt een hele belangrijke talkshow. Over een nog belangrijker onderwerp. Je hoopt dat het allemaal goed gaat komen. En je wil ook gewoon dat mensen het leuk hebben. Of in ieder geval hun aandacht erbij kunnen houden. En ze moeten ook nog eten.
Dan hoop ik dat je mij belt. Al is het voor de begrafenis van je kat.
Ik maak een buffet voor op de katten-begrafenis. Iets dat het karakter van je kat eer aan doet. Een 4-gangen diner over een gezamenlijke hobby. Een klein hapje voor bij een speech aan je werknemers. Iets dat je visie kracht bijzet. Zodat je het niet alleen kan horen maar ook kan zien. Kan proeven. Zodat je erover kan praten. Erbij stil kan staan.

Zowel voor borrels als maaltijden. Voor groepen als individuen. Groenten spelen de hoofdrol en vlees en vis worden niet gecast.

Meer weten? Neem dan contact met mij op.

Culinaire dramaturgie

een menu dat door culinaire eigenschappen zoals smaak, uiterlijk, textuur maar ook opdienen een verhaal vertelt.

In 2018 ontstond het eerste idee om gerechten te maken die tijdens een voorstelling gegeten worden. Een smaakvol menu waarbij ieder gerecht voortvloeit uit het verhaal en ook de gerechten samen een eigen lijn vormen.

Een publiek dat niet uit zichzelf in aanraking komt met bijzondere, vegetarische en veganistische gerechten doen dit via een laagdrempelige voorstelling wel. Zo vergroten we ons gezamenlijke bewustzijn van smaken maar vooral van de vele mogelijkheden van groenten.

Met regisseur Romy Rockx maakte ik nu twee voorstellingen waarin wij zochten naar vormen om het diner en de voorstelling zoveel mogelijk in elkaar op te laten gaan.

Vijf seconden… – 2018

Een experiment. Een diner. Gebaseerd op een theatertekst. Uitgeserveerd en gegeten gedurende een voorstelling. Vier gangen. Vegetarisch.

Tequilashot:
Tequila, zeekraal, avocado, gele wortel.

Liefdessoep met rozenroom
Aardappel, biet, room, rozen

Gerookte appelwangen met stukjes wc papier

Appelchutney, aardappels, tomatenpoeder, parmezaanse kaas

Koude vloer van een hotelkamer
Chocolade, chili, eetbare aarde

De voorstelling speelde op 15, 16 en 17 maart in theatercafe Mooi Weer Enzo.

Meer info?
www.mooiweerenzo.nl

Foto’s: Maarten Laupman

Maria Stuart- 2019

De Elizebethaanse tijd. Waarin vorken nog niet bestonden. Waar dieren van kop tot teen werden verorberd. Vol magische eetfestijnen die een uitvlucht boden uit de bloederige werkelijkheid. Head to tail. Zero waste. Samen delen. Veganistisch.

Vulva
Knolselderij, grapefruit, kersen

Head
Paddenstoelen, aardappelen, brood

Skin
Bloemkool, granaatappel, aardappelschillen, verse kruiden

Blood and bones
Kikkererwtenmerengue, chocolade, rood fruit

De voorstelling speelde van 21 februari t/m 16 maart op donderdag, vrijdag en zaterdag in theatercafe Mooi Weer Enzo.

Meer info?
www.mooiweerenzo.nl

Foto’s: Maarten Laupman